WORKSHOP Dag van Innerlijk Pelgrimeren.

Een pelgrimstocht op papier maken en al schrijvend bezinnen. Een prachtige manier om aan de hand van speelse schrijfvormen jouw eigen thema’s te onderzoeken. Gun jezelf deze ontspannen manier van reizen door je innerlijke landschap.
Wanneer je het besluit neemt een lange voettocht te gaan lopen, kun je je voorbereiden met korte wandelingen. Mensen gaan op pelgrimstocht omdat er (terugkerende) thema’s in hun leven zijn of omdat er een fase in hun leven wordt afgerond of juist gestart. Terwijl je onderweg bent, geef je je hart en je hoofd de tijd en de rust om vragen te onderzoeken. Het is fijn om even niet afgeleid te worden door een drukke agenda en alle prikkels om je heen.
Deze dag is zo’n voorbereiding op een langere pelgrimage. Een kennismaking met een pelgrimstocht op papier: door in alle rust, al schrijvend te putten uit de bron van innerlijke wijsheid, in de stilte te zijn en te luisteren naar de stem van je hart, vind je de weg terug naar je unieke zelf. Je hebt geen schrijfervaring nodig. Er worden verschillende schrijftechnieken gebruikt. De creatieve werkvormen zorgen voor ontspanning, plezier en verrassingen.
De oefeningen zijn gebaseerd op het boek Innerlijk Pelgrimeren van Christine de Vries.
Deze dag is voor eenieder die houdt van creatief dagboek schrijven. Via het schrijven in een dagboek word je uitgenodigd om stil te staan bij wat belangrijk voor je is, met als doel te leren vertrouwen op de wijsheid van je eigen hart. Je staat op een bijzondere manier stil bij de wereld in jezelf en om je heen.

Wanneer
Donderdag 4 juli 2019, aanvang 11:00 – 16:00
Locatie is in Oegstgeest of Leiden
Kosten € 27,50 inclusief koffie/thee. Exclusief lunch.
Aanmelden kan tot 28 juni 2019

INTERACTIEVE-ZELFRESONANTIE (opstellen van het verlangen)

In deze opstellingsmethode werk je met jouw verwoord verlangen. Hierbij worden niet de representanten van familieleden opgesteld, maar delen van de vraagsteller zelf. het doel is balans te vinden in de persoon zelf, door te kijken naar wat er is. Dat kan gaan over jezelf beter begrijpen, de betekenis van het hebben van werk, omgaan met verlies, een ontslag of burn-out, danwel andere gedachtes en gevoelens die je bezig houden. Dit kunnen ervaringen zijn die je verwond hebben. Daardoor kun je je hart uit zelfbescherming hebben gesloten , voor jezelf en je eigen behoeften, of voor anderen of het leven. Met behulp van de Interactieve Zelfresonantie onderzoek je de thema’s of vragen die op dit moment voor jou belangrijk zijn.

Met behulp van de interactieve zelf-resonantiemethode kun je zowel aan je eigen proces werken, als veel leren uit de thema’s van anderen. Door de herkenning van elkaars ervaringen en de steun van de andere aanwezigen ontstaat de mogelijkheid je hart weer te openen en je wonden te helen. Zo krijg je weer toegang tot de wijsheid van je hart als betrouwbaar kompas waar je op kunt varen.

De kunst is om je open te stellen en te kijken naar wat er zich aandient, zonder te interpreteren, analyseren of iets te willen veranderen. In opstellingen kan je plotseling iets ‘zien’ op een manier die ons begrip van alledaagse ervaringen verrijkt. Je staat zelf in de opstelling en gaat de interactie aan met de resonant, die een voor jou belangrijk of essentieel woord uit jouw verwoord verlangen, resoneert.

Op de site Interakt (bij dit instituut heb ik mijn opleiding gevolgd) vind je meer informatie over
Interactieve-Zelfresonantie Opstellingen.

Inzicht in wat voor jou echt belangrijk is en je eigen verlangens kenbaar maken, dat levert niet alleen jou maar ook je omgeving vrijheid, plezier en rust op!

Praktische informatie
Per avond worden er maximaal twee thema’s ingebracht. Wil je een thema inbrengen stuur dan een e-mail of neem telefonisch contact met mij op.
Representanten en toeschouwers zijn altijd welkom wel graag even opgeven.
Wanneer : op aanvraag

Wanneer het je voorkeur heeft deze methode eerst individueel te ervaren, kun je daarvoor een afspraak maken.

Voor vragen en/of belangstelling : info@kittykuipers.nl of 06-54632049